Hometown


v.Apache x Ferro x Dageraad x Lucky Boy XX

 

Hometown is een jonge, beloftevolle hengst die in 2015 goedgekeurd werd bij het KWPN en in 2016 ook nog eens bij het Oldenburger Verband! Deze langgelijnde Apache-zoon wordt geroemd om zijn sterke, vlijtige en altijd ondertredende achterbeen, iets waar in de hogere sport en de fokkerij veel behoefte aan is. 

 

Tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek werd meerdere malen benadrukt dat Hometown heel veel aanleg heeft om zijn bekken te kantelen en zich heel gemakkelijk laat sluiten waarbij hij ook steeds meer met de schoft omhoog ging lopen. Marian Dorresteijn noemde onder andere "dat vlijtige achterbeen dat altijd de goede kant op gaat". Uit zijn rapport blijkt dat Hometown ook een zeer eerlijke en betrouwbare hengst is, hij heeft veel 'go' onder het zadel en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende tot goed van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende tot goed in balans en heeft veel aanleg tot sluiten. Zijn galop is krachtig en goed van ruimte en gedragenheid. Hometown beweegt met een goede souplesse en een goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Hometown veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.

 

De sterke moederlijn van Hometown bracht diverse spring- en dressuurpaarden tot op Grand Prix-niveau. Zijn moeder Torose V is een dochter van de invloedrijke Ferro. Grootmoeder Ilarose is een zeer veelzijdig fokkende merrie van de Ramiro Z-zoon Dageraad. Zij bracht in combinatie met Goodwill het Grand Prix-dressuurpaard Maxwil V en in combinatie met Animo het Grand Prix-springpaard Ranino V. 

 

Eigenaar: Stal Burgers