Sambezi

 

Sambezi is een zoon van de bekende hengst San Remo. San Remo is een zoon van Wokentanz (v. Weltmeyer), dé topvererver op dit moment in Hannover.  Hij leverde o.a. de wereldkampioen jonge paarden Wakajamo onder Holga Finken. Sambezi’s moeder Felicity (v. Adamo) heeft de predicaten Keur,Sport en Prestatie. Zij liep op jonge leeftijd al Z2. Deze dochter van Adamo (v. Aram) komt uit een moederlijn met allemaal predicaat merries. Aram is weer een zoon van de wereldberoemde hengst Nimmerdor.


Sambezi is intussen met vlag en wimpel geslaagd voor zijn examen en had de hoogste beoordeling van alle dressuurpaarden. Hierdoor werd hij de verrichtingskampioen van de dressuurhengsten in 2008.  Als de dressuurtopper van zijn jaargang kreeg Sambezi voor alle onderdelen tijdens zijn examen een ‘goed’ of ‘zeer goed’. De jury roemde de hengst om zijn karakter en prachtige zelfhouding. Hij liet daarbij ook een opvallend goede sprong zien.

 

De eerste veulens van Sambezi zijn inmiddels geboren. Het zijn alle lang gelijnde veulens die prima in het rechthoeksmodel staan. Sambezi was bij de hengstenkeuring als 2,5 jarige al meteen reserve kampioen. Een jaar later kreeg hij de beste punten in het verrichtingsonderzoek. Zoals eerder gezegd, roemde de jury de hengst om zijn karakter en prachtige zelfhouding. Hij liet daarbij ook een opvallend goede sprong zien. Op de VSN Finale behaalde hij maar liefst 80 punten voor ‘Type’ waarmee hij vierde van Nederland werd.


Sambezi heeft de afgelopen jaren succesvol deelgenomen aan o.a. VSN, Pavo Cup en de GMB hengstencompetitie. Sambezi is even van weg geweest , maar maakt momenteel weer zijn comeback . Momenteel zijn wij Z2 gestart , ons debuut was een geslaagde tweede plaats met winstpunt, wij zijn ons mede aan het voorbereiden voor de klasse ZZ-Licht.

 

Het was ook een hele eer dat wij waren uitgenodigd om kür op muziek te rijden bij Paard&Koets in de Brabanthallen in Den Bosch 19 november jl. Wij vonden het samen erg spannend , maar met zo’n super karakter als Sambezi heeft, is dit heel erg goed gegaan voor het eerst op Z2 niveau.

 

Nogmaals wilt u een prachtige hengst met een super karakter –met veel talent –met uitstraling en een bijzonder werkwillend en braaf karakter voor uw merrie denk dan aan Sambezi .