Superstar-W

 

Als zoon van de legendarische hengst Voltaire werd deze mooie zwarte hengst in 2003 vlot goedgekeurd bij het AES en mag gerekend worden als een der beste springpaarden van zijn jaargang. In 2004 behaalde hij het predikaat Approved door zijn fantastische manier van springen. Superstar-W werd omschreven als een hengst die mooi van type is met mooie belijningen  en daarbij goed kan bewegen. Hij toont veel techniek en vermogen op de sprong.

Zijn moeder Eveline-W (ster-pref-prest) vader Jasper, heeft zelf succesvol gesprongen en diverse goedgekeurde hengsten  en springpaarden voorgebracht, o.a. Indigo-W: ZZ-Springen, My-Bjorn-W: AES goedgekeurd en internationaal springen, O-Ralf-W: ZZ-Springen en NES goedgekeurd en Romy-W: Nationaal kampioen vrijspringen 2001. Romy-W is de volle zus van Superstar-W. Grootmoeder Arinda-W (ster) heeft als 4-Jarige voor de IBOB een 10 behaald voor zowel springen onder de man ,als vrijspringen..


De nakomelingen van Superstar-W hebben maat, ras en uitstraling en staan goed in het rechthoekmodel. Ze bewegen makkelijk, met veel ruimte en oprichting en springen goed in de manieren met goede reflexen en vermogen, en zijn dan ook zeer gewild voor sport en fokkerij.


Superstar-W heeft onder Dave Jansen veel prijzen gewonnen, waaronder twee maal foutloos op de hengstencompetitie in Goes.


Superstar-W werd door Erik v.d. Vleuten omschreven als een fantastisch springpaard, dat vlug van de grond springt, excellent in de manieren en met veel techniek. Een springpaard met een echte winnaarsmentaliteit dat nog vele wedstrijden kan winnen. Hij heeft diverse prijzen behaald in de klasse Z, o.a.: 1e in Kaatsheuvel, Rijsbergen en Udenhout. 2e in Riel en Udenhout. 3e in Tilburg en Riel. 5e in Oosteind. Superstar-W zal nu de overstap maken naar het Nationaal.

Superstar-W voldoet aan de Veterinaire eisen van het KWPN, zodat de veulens nu in het register A worden ingeschreven.